top of page

Bakom recepten

IMG_6682.jpeg

Jag närde tidigt ett stort matintresse och minns att jag redan som 13-åring experimenterade i köket - med varierat resultat bör tilläggas. Min familj åt huvudsakligen svensk husmanskost bestående av kött och potatis. Kryddrepertoaren bestod av salt och peppar. Jag älskade redan då kryddstark mat och var den enda i familjen som inte åt rött kött.

Sushma och jag möttes i juli 1981, i San Rafael, Kalifornien. Den första måltid hon bjöd på bestod av ett flertal indiska rätter. En av dessa var Äggcurry som än idag är en av mina absoluta favoriträtter. Sushma har sitt ursprung i Indien men växte upp i en diplomatfamilj och har därför bott på många platser under sitt liv. Sushma intresserade sig tidigt för matlagning och tillbringade mycket tid i köket med familjens kockar. Hon har en känsla och en touch i köket som är vida omtalad och hon har en förmåga att skapa magi i köket.

 

Att få inspireras och lära av Sushma har varit en stor förmån och en ”game changer” för mig. Jag utvecklade snabbt mina kulinariska färdigheter. Vi är båda fortsatt intresserade och kreativa i köket och under årens lopp har vi skapat många recept. Vi inspireras och lagar mat från olika delar av världen och vi har i flera år talat om att sammanställa våra recept i en kokbok. Vem vet – kanske blir det till slut en bok, men till att börja med delar vi med oss av våra idéer och recept i denna blogg.

 

Tastefusion.se är Sushma’s och mitt gemensamma projekt. Här bjuder vi på recept och matinspiration från olika delar av världen baserat på fågel, fisk, skaldjur och grönsaker. De flesta recept kommer att finnas på svenska och engelska med amerikanska måttenheter.

The story

IMG_6685.jpeg
bottom of page