top of page

Grilled Thai Chicken

A flavorful and juicy grilled chicken is the perfect main course for any occasion, whether it's a family dinner, a party with friends, or a cozy evening in the garden. Our recipe for grilled Thai chicken takes your taste buds on a journey to Thailand with its harmonious blend of sweet, sour, salty, and spicy flavors.


Grilled thai chicken topped with fresh parsley
 

You will need

4 boneless chicken breasts

Freshly ground black pepper

Salt


Marinade

2 Thai birds eye chili, finely chopped

2 coriander roots, finely chopped

1 ½ tbsp garlic, finely chopped

1 tsp granulated sugar

1 tsp salt

1 tsp freshly ground black pepper

2 tsp turmeric

A pinch of MSG (MSG is sold in Asian grocery stores and is a flavor enhancer. It can be omitted).

3 tbsp canola oil

 

How to make it

1. Lägg alla ingredienser utom rapsolja till marinaden i en stor mortel och mortla till en slät pasta.

2 Thai birds eye chili, finhackade

2 korianderrötter, finhackade

1 ½ msk vitlök, finhackad

1 tsk strösocker

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

2 tsk gurkmeja

1 knivsudd MSG (MSG säljs i asiatiska livsmedelsbutiker och är en smakförstärkare. Kan uteslutas).


2. Tillsätt olja och mortla tills det blandats väl.

3 msk rapsolja


3. Skär kycklingfiléerna på mitten men inte hela vägen igenom. Bred ut filéerna så att de blir som en fjäril. Lägg en filé åt gången i en rymlig plastpåse och banka ut dem så att de blir ca 1 cm och jämntjocka. Salta och peppra lätt på båda sidor.

4 kycklingfiléer

Nymald svartpeppar

Salt


4. Gnid in filéerna med marinaden (använd handskar) och lägg filéerna i en ziplock påse och låt marinera minst 8 timmar i kylen.


5. Ta ut kycklingen ur kylen en eller ett par timmar innan den ska grillas och låt den vila i sin marinad i rumstemperatur.


6. När det är dags att tillaga - skaka av överskott av marinad från filéerna och grilla kycklingen under lock på hög värme i ca 3 ½ minut/sida. Säkerställ att den är genomstekt men inte torr. Innertemperaturen ska vara 70˚C.


7. Låt kycklingen få vila under folie i några minuter. Skiva sedan upp den och servera med önskade tillbehör, såsom en sallad eller med ris och ångade eller wokade grönsaker samt srirachamajonnäs.

 

Comentários


bottom of page