A flavorful and juicy grilled chicken is the perfect main course for any occasion, whether it's a family dinner, a party with friends, or a cozy evening in the garden. Our recipe for grilled Thai chicken takes your taste buds on a journey to Thailand with its harmonious blend of sweet, sour, salty, and spicy flavors.
You will need
4 boneless chicken breasts
Freshly ground black pepper
Salt
Marinade
2 Thai birds eye chili, finely chopped
2 coriander roots, finely chopped
1 ½ tbsp garlic, finely chopped
1 tsp granulated sugar
1 tsp salt
1 tsp freshly ground black pepper
2 tsp turmeric
A pinch of MSG (MSG is sold in Asian grocery stores and is a flavor enhancer. It can be omitted).
3 tbsp canola oil
How to make it
1. Lägg alla ingredienser utom rapsolja till marinaden i en stor mortel och mortla till en slät pasta.
2 Thai birds eye chili, finhackade
2 korianderrötter, finhackade
1 ½ msk vitlök, finhackad
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
2 tsk gurkmeja
1 knivsudd MSG (MSG säljs i asiatiska livsmedelsbutiker och är en smakförstärkare. Kan uteslutas).
2. Tillsätt olja och mortla tills det blandats väl.
3 msk rapsolja
3. Skär kycklingfiléerna på mitten men inte hela vägen igenom. Bred ut filéerna så att de blir som en fjäril. Lägg en filé åt gången i en rymlig plastpåse och banka ut dem så att de blir ca 1 cm och jämntjocka. Salta och peppra lätt på båda sidor.
4 kycklingfiléer
Nymald svartpeppar
Salt
4. Gnid in filéerna med marinaden (använd handskar) och lägg filéerna i en ziplock påse och låt marinera minst 8 timmar i kylen.
5. Ta ut kycklingen ur kylen en eller ett par timmar innan den ska grillas och låt den vila i sin marinad i rumstemperatur.
6. När det är dags att tillaga - skaka av överskott av marinad från filéerna och grilla kycklingen under lock på hög värme i ca 3 ½ minut/sida. Säkerställ att den är genomstekt men inte torr. Innertemperaturen ska vara 70˚C.
7. Låt kycklingen få vila under folie i några minuter. Skiva sedan upp den och servera med önskade tillbehör, såsom en sallad eller med ris och ångade eller wokade grönsaker samt srirachamajonnäs.
Comentários