top of page

Bruschetta med tvistad pesto och tomat

Ta din Bruschetta till nya höjder med vårt recept som har en nytolkning av en klassisk Bruschetta. Här serveras den med en smakrik tvistad pesto som bas under tomatröran. Kombinationen bjuder på riktiga smakexplosioner och den har chansen att bli mångas nya favorit. Denna smakrika rätt är också visuellt tilltalande med sina starka färger. Den passar perfekt som en tapas, förrätt eller som ett tilltugg.


Bruschetta med tvistadpesto serverad med färskbasilika
 

Du behöver

2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar

2 msk färsk oregano

2 msk färsk timjan

1 generös näve färsk spenat

6 msk pinjenötter

2 vitlöksklyftor, finrivna

5 dl riven färsk parmesanost på bit

½ tsk honung

1 ½ dl olivolja

Flingsalt

Nymald svartpeppar

1 ½ msk balsamvinäger

1 dl Philadelphia cream cheese

3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans


Tomatröra

1 kruka färsk basilika, bladen rivna i bitar

15–25 smakrika körsbärstomater, tärnade

2 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna på den grova sidan av rivjärnet

1 msk balsamvinäger

2 msk olivolja av god kvalitet

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Tillsätt eventuellt lite honung beroende på hur tomaterna smakar

Levainbröd

Olivolja

1 vitlöksklyfta, skalad och delad på mitten


Till servering

Parmesanost, hyvlad i flagor

Rucola

Basilikablad

Crème de balsamico

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Olivolja av god kvalitet

 

Gör så här

Börja med att göra pesto.


1. Placera basilika, timjan, oregano, spenat, pinjenötter, vitlök, parmesan och honung tillsammans med 1 msk olja i en mixer. Kör mixern tills allt är väl blandat och finfördelat.

2 rejäla krukor färsk basilika, blad och stjälkar

2 msk färsk oregano

2 msk färsk timjan

1 näve färsk spenat

6 msk pinjenötter

2 pressad vitlöksklyfta

5 dl riven färsk parmesanost på bit

½ tsk honung

1 msk olivolja


2. Tillsätt resten av oljan lite i taget medan mixern går tills du har den konsistens du önskar.

1,35 dl olivolja


3. Tillsätt balsamvinäger, Philadelphia Cream cheese och majonnäs och kör mixern.

1 ½ msk balsamvinäger

1 dl Philadelphia cream cheese

3 msk majonnäs, hemslagen eller Hellmans


4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Salt och nymald svartpeppar


Tomatröra

5. Blanda alla ingredienser och ställ åt sidan.

1 kruka färsk basilika, bladen rivna i bitar

15–25 smakrika körsbärstomater, tärnade

2 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna på den grova sidan av rivjärnet

1 msk balsamvinäger

2 msk olivolja av god kvalitet

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Tillsätt eventuellt lite honung beroende på hur tomaterna smakar


6. Skiva brödet. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek på båda sidor tills brödet har fått fin färg.

Levainbröd

Olivolja


7. Lägg några blad Rucola sallad på ett uppläggningsfat eller individuella tallrikar och lägg på brödet. Gnid ena sidan av brödet med en halverad vitlöksklyfta.

Rucola

1 vitlöksklyfta, skalad och delad på mitten


8. Bred generöst med pesto på brödet och toppa med tomatröra.


9. Hyvla över parmesan och strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar. Ringla sedan över Crème de balsamico och högkvalitativ olivolja. Dekorera med basilikablad och servera genast.

Parmesanost, hyvlad i flagor

Flingsalt

Nymald svartpeppar

Crème de balsamico

Olivolja av god kvalitet

Basilikablad

 

Tips: Släng inte parmesanskalkar utan riv eller finhacka dem och förvara dem i frysen tills de behövs. De är utmärkta smaksättare för olika grytor och långkok.


Commentaires


bottom of page