Detta är en enkel ”no fuzz” tomatsås, som passar till det mesta. Addera kryddor och örter för variation.
Du behöver
800 g konserverade hela tomater av god kvalitet
1 gul lök, skalad och delad i 4 delar
3 klyftor vitlök, skalade
100 g smör
Salt
1 tärning svampbuljong
Nymald svartpeppar
2 msk honung
½-1 tsk peperoncino
Färsk basilika, riven i bitar
Gör så här
1. Klipp tomaterna i mindre bitar direkt i burken tillsammans med juicen. Häll dem i en gryta.
800 g konserverade hela tomater av god kvalitet
2. Tillsätt lök, vitlök, smör, salt och smula ner buljongen i grytan.
1 gul lök, skalad och delad i 4 delar
3 klyftor vitlök, skalade
100 g smör
Salt
1 tärning svampbuljong
3. Koka upp och sänk värmen till låg medelvärme. Såsen ska sjuda försiktigt utan lock (använd stänkskydd) i 1 – 1 ½ timme. Rör om då och då och krossa större bitar av tomat med slevens baksida.
4. Fiska upp lök och vitlök och mixa dem i en matberedare. Häll tillbaka i såsen och tillsätt honung, peperoncino och färsk basilika samt nymald svartpeppar. Låt såsen koka i ytterligare 10 minuter.
Nymald svartpeppar
2 msk honung
½-1 tsk peperoncino
Färsk basilika, riven i bitar
5. Smaka av och justera med salt, peppar, peperoncino och/eller honung vid behov.
Servera med pasta, gnocchi eller som pizzasås etc.
Comentarios