top of page

Grillad thaikyckling

En smakrik och saftig grillad kyckling är den perfekta huvudrätten för alla tillfällen, oavsett om det är en familjemiddag, en fest med vänner, eller en mysig kväll i trädgården. Vårt recept på grillad thaikyckling tar dina smaklökar på en resa till Thailand med sin harmoniska blandning av söta, sura, salta och kryddiga smaker.


Grillad thaikyckling toppad med färsk persilja
 

Du behöver

4 kycklingfiléer

Nymald svartpeppar

Salt


Marinad

2 Thai Birds Eye chili, finhackade

2 korianderrötter, finhackade

1 ½ msk vitlök, finhackad

1 tsk strösocker

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

2 tsk gurkmeja

1 knivsudd MSG (MSG säljs i asiatiska livsmedelsbutiker och är en smakförstärkare. Kan uteslutas).

3 msk rapsolja

 

Gör så här

1. Lägg alla ingredienser utom rapsolja till marinaden i en stor mortel och mortla till en slät pasta.

2 Thai birds eye chili, finhackade

2 korianderrötter, finhackade

1 ½ msk vitlök, finhackad

1 tsk strösocker

1 tsk salt

1 tsk nymald svartpeppar

2 tsk gurkmeja

1 knivsudd MSG (MSG säljs i asiatiska livsmedelsbutiker och är en smakförstärkare. Kan uteslutas).


2. Tillsätt olja och mortla tills det blandats väl.

3 msk rapsolja


3. Skär kycklingfiléerna på mitten men inte hela vägen igenom. Bred ut filéerna så att de blir som en fjäril. Lägg en filé åt gången i en rymlig plastpåse och banka ut dem så att de blir ca 1 cm och jämntjocka. Salta och peppra lätt på båda sidor.

4 kycklingfiléer

Nymald svartpeppar

Salt


4. Gnid in filéerna med marinaden (använd handskar) och lägg filéerna i en ziplock påse och låt marinera minst 8 timmar i kylen.


5. Ta ut kycklingen ur kylen en eller ett par timmar innan den ska grillas och låt den vila i sin marinad i rumstemperatur.


6. När det är dags att tillaga - skaka av överskott av marinad från filéerna och grilla kycklingen under lock på hög värme i ca 3 ½ minut/sida. Säkerställ att den är genomstekt men inte torr. Innertemperaturen ska vara 70˚C.


7. Låt kycklingen få vila under folie i några minuter. Skiva sedan upp den och servera med önskade tillbehör, såsom en sallad eller med ris och ångade eller wokade grönsaker samt srirachamajonnäs.

 

コメント


bottom of page