Dessa krispiga och smakrika chips är inte bara ett smart sätt att använda hela potatisen - de är också ett fantastisk snacks som man bara vill ha mer av. De är perfekta för filmkvällen, som ett tillbehör till fördrinken, som en sidorätt till helgbrunchen, eller när du bara vill skämma bort dig själv med något salt och tillfredsställande.Smaksättningen kan ändras i all oändlighet.
Du behöver
400 g skal av potatis
Kallt vatten så att det täcker skalen
Neutral olja till fritering
Tryffelsalt
Nymald svartpeppar
Tryffelolja
Parmesan, finriven
Färsk hyvlad eller torkad tryffel från tryffelkvarn
Färsk persilja eller gräslök, finhackad
Gör så här
1. Lägg potatisskalen i kallt vatten och täck med ett lock eller plastfilm. Ställ in i kylen och låt stå i flera timmar eller över natten.
400 g skal av potatis
Kallt vatten så att det täcker skalen
2. Sila av vattnet och torka skalen på hushållspapper.
3. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna. Oljan är tillräckligt het när det uppstår bubblor runt ett träskaft eller ätpinne i trä som sänks ner.
Neutral olja till fritering
4. Fritera potatisskalen i omgångar i ca 4 minuter eller tills dom är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper och salta direkt och peppra direkt.
Tryffelsalt
Nymald svartpeppar
5. Lägg upp skalen på ett serveringsfat. Stänk över lite tryffelolja och riv över parmesan. Toppa med färsk eller torkad tryffel och lite persilja eller gräslök.
Tryffelolja
Parmesan, finriven
Färsk hyvlad eller torkad tryffel från tryffelkvarn
Färsk persilja eller gräslök, finhackad
Comments