top of page

Hemmagjorda chips på potatisskal med tryffel

Dessa krispiga och smakrika chips är inte bara ett smart sätt att använda hela potatisen - de är också ett fantastisk snacks som man bara vill ha mer av. De är perfekta för filmkvällen, som ett tillbehör till fördrinken, som en sidorätt till helgbrunchen, eller när du bara vill skämma bort dig själv med något salt och tillfredsställande.Smaksättningen kan ändras i all oändlighet.


Chips gjorda på potatisskal toppade med tryffel, parmesan och persilja
 

Du behöver

400 g skal av potatis

Kallt vatten så att det täcker skalen

Neutral olja till fritering

Tryffelsalt

Nymald svartpeppar

Tryffelolja

Parmesan, finriven

Färsk hyvlad eller torkad tryffel från tryffelkvarn

Färsk persilja eller gräslök, finhackad

 

Gör så här

1. Lägg potatisskalen i kallt vatten och täck med ett lock eller plastfilm. Ställ in i kylen och låt stå i flera timmar eller över natten.

400 g skal av potatis

Kallt vatten så att det täcker skalen


2. Sila av vattnet och torka skalen på hushållspapper.


3. Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna. Oljan är tillräckligt het när det uppstår bubblor runt ett träskaft eller ätpinne i trä som sänks ner.

Neutral olja till fritering


4. Fritera potatisskalen i omgångar i ca 4 minuter eller tills dom är gyllenbruna och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper och salta direkt och peppra direkt.

Tryffelsalt

Nymald svartpeppar


5. Lägg upp skalen på ett serveringsfat. Stänk över lite tryffelolja och riv över parmesan. Toppa med färsk eller torkad tryffel och lite persilja eller gräslök.

Tryffelolja

Parmesan, finriven

Färsk hyvlad eller torkad tryffel från tryffelkvarn

Färsk persilja eller gräslök, finhackad

 

Comentarii


bottom of page