Detta är min version av Madhur Jaffreys recept som jag gjort om lite. Det är ett riktigt gott tillbehör till alla indiska rätter, till grillat eller i en sallad. Enkel att laga med ett fåtal ingredienser och oemotståndligt gott!
Du behöver:
5 msk rapsolja eller annan neutral olja
1 ½ msk senapsfrö
500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar
1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar
1 tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade
2 – 3 tsk honung
Gör så här:
1. Förbered alla ingredienser.
500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar
1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar
6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade
2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och lägg i senapsfröna som får fräsa under omrörning i en minut.
5 msk rapsolja
1 ½ msk senapsfrö
3. Tillsätt Haricots Verts och chili och stek under omrörning i 7 minuter.
500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar
1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar
4. Tillsätt flingsalt, generöst med nymald svartpeppar och vitlök. Stek under omrörning i 1 minut.
1 tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade
5. Tillsätt honung och stek under omrörning i ytterligare 2 minuter.
2 – 3 tsk honung
6. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
Kommentare