top of page

Indiska haricots verts

Detta är min version av Madhur Jaffreys recept som jag gjort om lite. Det är ett riktigt gott tillbehör till alla indiska rätter, till grillat eller i en sallad. Enkel att laga med ett fåtal ingredienser och oemotståndligt gott!


Harricots Verts i en skål, smaksatt med indiska kryddor


Du behöver:

5 msk rapsolja eller annan neutral olja

1 ½ msk senapsfrö

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade

2 – 3 tsk honung


 

Gör så här:

1. Förbered alla ingredienser.

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade


2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och lägg i senapsfröna som får fräsa under omrörning i en minut.

5 msk rapsolja

1 ½ msk senapsfrö


3. Tillsätt Haricots Verts och chili och stek under omrörning i 7 minuter.

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar


4. Tillsätt flingsalt, generöst med nymald svartpeppar och vitlök. Stek under omrörning i 1 minut.

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade


5. Tillsätt honung och stek under omrörning i ytterligare 2 minuter.

2 – 3 tsk honung


6. Smaka av och justera kryddningen vid behov.


 


Kommentare


bottom of page