top of page

Indiska haricots verts

Uppdaterat: 8 apr. 2024

Detta är min version av Madhur Jaffreys recept som jag gjort om lite. Det är ett riktigt gott tillbehör till alla indiska rätter, till grillat eller i en sallad. Enkel att laga med ett fåtal ingredienser och oemotståndligt gott!


Harricots Verts i en skål, smaksatt med indiska kryddor


Du behöver:

5 msk rapsolja eller annan neutral olja

1 ½ msk senapsfrö

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade

2 – 3 tsk honung


 

Gör så här:

1. Förbered alla ingredienser.

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade


2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och lägg i senapsfröna som får fräsa under omrörning i en minut.

5 msk rapsolja

1 ½ msk senapsfrö


3. Tillsätt Haricots Verts och chili och stek under omrörning i 7 minuter.

500 g frysta Haricots Verts, tinade och delade i 2 delar

1 hel torkad Kashmiri chilipeppar, smulad i bitar


4. Tillsätt flingsalt, generöst med nymald svartpeppar och vitlök. Stek under omrörning i 1 minut.

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

6 klyftor vitlök, rivna på den grova sidan av rivjärnet eller finhackade


5. Tillsätt honung och stek under omrörning i ytterligare 2 minuter.

2 – 3 tsk honung


6. Smaka av och justera kryddningen vid behov.


 


Komentáře


bottom of page