Med inspiration från Italien där färska och lokala ingredienser är basen i varje rätt. Den här italienska bondsalladen är en riktig höjdare. Den hemgjorda basilikadressingen passar till mycket annat, exempelvis som pastasås eller som sås till grillat.
Du behöver
4 kycklingfiléer, tvättade och torkade
Olja + smör att steka i
Flingsalt
Nymald svartpeppar
4 skivor surdegsbröd (Levain)
I handfull/person mixade spröda salladsblad
Färsk parmesanost, flagad med osthyvel
Olivolja av god kvalitet
Basilikasås
0,75 dl hemslagen eller Hellmans majonnäs
¼-½ tsk sambal oelek eller färsk röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade eller rivna på den grova sidan av rivjärnet.
1 ½ kruka basilika
En handfull färsk spenat (för färgens skull)
1 tsk honung
Flingsalt
Nymald svartpeppar
2 dl crèmefraiche
コメント