top of page

Italiensk bondsallad

Med inspiration från Italien där färska och lokala ingredienser är basen i varje rätt. Den här italienska bondsalladen är en riktig höjdare. Den hemgjorda basilikadressingen passar till mycket annat, exempelvis som pastasås eller som sås till grillat.






 

Du behöver

4 kycklingfiléer, tvättade och torkade

Olja + smör att steka i

Flingsalt

Nymald svartpeppar

4 skivor surdegsbröd (Levain)

I handfull/person mixade spröda salladsblad

Färsk parmesanost, flagad med osthyvel

Olivolja av god kvalitet


Basilikasås

0,75 dl hemslagen eller Hellmans majonnäs

¼-½ tsk sambal oelek eller färsk röd chili, finhackad

2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade eller rivna på den grova sidan av rivjärnet.

1 ½ kruka basilika

En handfull färsk spenat (för färgens skull)

1 tsk honung

Flingsalt

Nymald svartpeppar

2 dl crèmefraiche

 

Gör så här


コメント


bottom of page