En fräsch sallad som är en perfekt lunchrätt varma sommardagar. Varje tugga smakar svensk sommar! Denna jordgubbs- och chèvresallad med limevinägrett kommer garanterat bli en ny favorit under sommaren!
Du behöver
2 l jordgubbar, skivade
350–400 g Chèvre, skivad i ca 4 cm tjocka skivor
Mejram
Timjan
Rosmarin
Oregano
Havssalt
Nymald svartpeppar
Honung
Olivolja
1 ½ dl valnötter
Rucola
Färsk basilika, rivna blad
Crème de balsamico
Limevinägrett
2 limefrukter, finrivet skal
4 ½ msk lime juice, färskpressad
2 msk honung
5 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
Nymald svartpeppar
Havssalt
2 tsk färsk basilika, strimlad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250˚C grill.
2. Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.
2 limefrukter, finrivet skal
4 ½ msk lime juice, färskpressad
2 msk honung
5 msk balsamvinäger
4 msk olivolja
Nymald svartpeppar
Havssalt
2 tsk färsk basilika, strimlad
3. Skär tjocka skivor av Chevré och lägg på ett bakplåtspapper. Strö över kryddor, ringla över honung och olivolja och sätt in osten i ugnen tills den fått fin yta, ca 4–5 minuter.
350–400 g Chèvre, skivad i ca 4 cm tjocka skivor
Mejram
Timjan
Rosmarin
Oregano
Havssalt
Nymald svartpeppar
Honung
Olivolja
4. Lägg en bädd av rucola i botten på en serveringstallrik och lägg ett lager med skivade jordgubbar omlott, ovanpå salladsbädden.
Rucola
2 l jordgubbar, skivade
5. Bryt sönder valnötter och strö över.
1 ½ dl valnötter
6. Riv basilikablad och strö över.
Färsk basilika, rivna blad
7. Lägg på den gratinerade osten och ringla crème de balsamico på osten.
Crème de balsamico
8. Fördela limevinägretten över hela salladen och servera.
Comments