top of page

Jordgubbs- och chèvresallad med limevinägrett

En fräsch sallad som är en perfekt lunchrätt varma sommardagar. Varje tugga smakar svensk sommar! Denna jordgubbs- och chèvresallad med limevinägrett kommer garanterat bli en ny favorit under sommaren!


Krämig sparrissoppa
 

Du behöver

2 l jordgubbar, skivade

350–400 g Chèvre, skivad i ca 4 cm tjocka skivor

Mejram

Timjan

Rosmarin

Oregano

Havssalt

Nymald svartpeppar

Honung

Olivolja

1 ½ dl valnötter

Rucola

Färsk basilika, rivna blad

Crème de balsamico


Limevinägrett

2 limefrukter, finrivet skal

4 ½ msk lime juice, färskpressad

2 msk honung

5 msk balsamvinäger

4 msk olivolja

Nymald svartpeppar

Havssalt

2 tsk färsk basilika, strimlad

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250˚C grill.


2. Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan.

2 limefrukter, finrivet skal

4 ½ msk lime juice, färskpressad

2 msk honung

5 msk balsamvinäger

4 msk olivolja

Nymald svartpeppar

Havssalt

2 tsk färsk basilika, strimlad


3. Skär tjocka skivor av Chevré och lägg på ett bakplåtspapper. Strö över kryddor, ringla över honung och olivolja och sätt in osten i ugnen tills den fått fin yta, ca 4–5 minuter.

350–400 g Chèvre, skivad i ca 4 cm tjocka skivor

Mejram

Timjan

Rosmarin

Oregano

Havssalt

Nymald svartpeppar

Honung

Olivolja


4. Lägg en bädd av rucola i botten på en serveringstallrik och lägg ett lager med skivade jordgubbar omlott, ovanpå salladsbädden.

Rucola

2 l jordgubbar, skivade


5. Bryt sönder valnötter och strö över.

1 ½ dl valnötter


6. Riv basilikablad och strö över.

Färsk basilika, rivna blad


7. Lägg på den gratinerade osten och ringla crème de balsamico på osten.

Crème de balsamico


8. Fördela limevinägretten över hela salladen och servera.

 


コメント


bottom of page