Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en fermenterad koreansk chilipasta gjord av klibbigt ris, fermenterade sojabönor, röda chilipepparflingor och salt. Här har pastan blandats med andra smaker till en sås som lyfter hela rätten. De krispigt friterade kycklingvingarna penslade med såsen är en riktig hit! Servera som en tapas, på en buffé eller picknick.
Du behöver
I kg kycklingvingar
Havssalt
Nymald svartpeppar
2 – 3 dl Maizena
Olja att fritera i
Gochujansås
½ tsk honung
½ dl Hellmans majonnäs
1 msk ketchup
1 msk gochuang pasta
1 msk limesaft
1 tsk sesamolja
½ tsk Worcestershiresås
1 tsk risvinäger
Dekoration
Vårlök, tunt skivad
Rostade sesamfrön
Commentaires