top of page

Koreanska friterade kycklingvingar

Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en fermenterad koreansk chilipasta gjord av klibbigt ris, fermenterade sojabönor, röda chilipepparflingor och salt. Här har pastan blandats med andra smaker till en sås som lyfter hela rätten. De krispigt friterade kycklingvingarna penslade med såsen är en riktig hit! Servera som en tapas, på en buffé eller picknick.


Friterade kycklingvingar i gochujangsås




 

Du behöver

I kg kycklingvingar

Havssalt

Nymald svartpeppar

2 – 3 dl Maizena

Olja att fritera i


Gochujansås

½ tsk honung

½ dl Hellmans majonnäs

1 msk ketchup

1 msk gochuang pasta

1 msk limesaft

1 tsk sesamolja

½ tsk Worcestershiresås

1 tsk risvinäger


Dekoration

Vårlök, tunt skivad

Rostade sesamfrön


 

Gör så här



Comentários


bottom of page