top of page

Koreanska köttbullar med gochujangsås

Gochujangpasta används ofta i koreanska recept. Den har en söt, kryddiga umami-smak som är otroligt läcker. Gochujangpasta är en fermenterad koreansk chilipasta gjord av klibbigt ris, fermenterade sojabönor, röda chilipepparflingor och salt. Här är pastan blandad med andra smaker till en sås som lyfter hela rätten. Köttbullar är gjorda på kalkonfärs med asiatiska smaker som gifter sig väl med Gochujangsåsen som har sötma från honung och syra från lime. Servera som en tapas eller som en måltid med ris och grönsaker.


Pasta med räkor och haricot verts




 

Du behöver

1 ½ dl Panko

2 dl vispgrädde

500 g kalkonfärs

1 gul lök (ca 150 g), riven

2 msk vårlök – den vita delen, finhackad

2 msk ingefära, finriven

2 msk vitlök, finriven

1 msk sake

1 ägg

1 tsk salt

1 tsk Gochugaruchili

1 tsk grillkrydda

Nymald svartpeppar

1 tsk rostad sesamolja

1 msk rostade sesamfrön

5 msk potatismjöl

1 tsk bakpulver

Smör och olja till stekning + 50 g smör till ugnsbakning

Vårlök, den mörkgröna delen, tunt skivad

Rostade sesamfrön


Gochujangsås

Om såsen ska användas till alla 40 köttbullar kan det vara bra att göra en dubbel sats av såsen.

½ tsk honung

½ dl Hellmans majonnäs

1 msk ketchup

1 msk gochuang pasta

1 msk limesaft

1 tsk sesamolja

½ tsk Worcestershiresås

1 tsk risvinäger


 

Gör så här



댓글


bottom of page