top of page

Krutonger

Är du redo att förvandla din sallad eller soppa från god till oemotståndlig? En av många trick är att göra hemmagjorda krutonger. Det är enkelt och tar sallader och soppor till nya höjder! Krutongerna ska vara perfekt krispiga och gyllenbruna tärningar i önskad storlek.  De är inte bara enkla att göra, det är också ett fantastiskt sätt att använda upp brödrester och minska matsvinn. Hemmagjorda krutonger överträffar med råge butiksköpta varianter, både vad gäller smak och fräschör.


hemmagjorda krutonger
 

Du behöver

6 – 8 tjocka skivor surdegsbröd (levain)

3 msk smör (eller mer)

3 msk olivolja (eller mer)

 

Gör så här

1. Skär bort kanterna från brödet. Skär tjocka skivor och skär sedan skivorna i lagom stora kuber.

6 – 8 tjocka skivor surdegsbröd (levain)


2. Hetta upp olivolja och smör i en stor stekpanna och lägg i ett lager med brödbitar. Stek på låg medelvärme tills de blir knapriga och har fin färg runtom. Låt dem rinna av på hushållspapper och ställ åt sidan.

3 msk smör (eller mer)

3 msk olivolja (eller mer)

 

Comments


bottom of page