top of page

Kyckling karahi

När det kommer till att förena smaker från det pakistanska och indiska köket i ett och samma recept, står kyckling karahi i en klass för sig. Denna smakrika och aromatiska rätt är en favorit i många hem runt om i världen och erbjuder en perfekt balans av kryddor som förvandlar varje måltid till en fest. Med vårt detaljerade recept på kyckling karahi, kommer du att upptäcka hur lätt det är att skapa denna populära maträtt.


kyckling karahi toppad med färsk koriander och persilja
 

Du behöver

1,25 dl rapsolja eller Ghee

600 g kycklingfilé skuren i munsbitar

1 hel vitlök, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet

2 msk skalad och finhackad ingefära + 0,75 dl ingefära skuren i strimlor (som tunna tändstickor)

600 g finhackade färska tomater

1 ½ msk honung

1 skivad färsk Serranochili eller jalapeño

1 ½ dl hackad färsk koriander + hackad koriander att toppa med

1 röd lök skuren i större bitar

1 – 2 röda paprikor skuren i större bitar

1 orange eller gul paprika, skuren i större bitar

1 grön paprika, skuren i större bitar


Kryddmix

1 ½ tsk salt

2 tsk paprikapulver

1 ½ tsk nymald svartpeppar

1 tsk Kashmiri chili

1 tsk Pul biber

½ tsk mald spiskummin

½ tsk mald koriander

1 tsk kalonjifrö

 

Gör så här

1. Mät upp och blanda kryddorna i en skål och ställ åt sidan.

1 ½ tsk salt

2 tsk paprikapulver

1 ½ tsk nymald svartpeppar

1 tsk Kashmiri chili

1 tsk Pul biber

½ tsk mald spiskummin

½ tsk mald koriander

1 tsk kalonjifrö


2. Förbered alla ingredienser genom att hacka och skära enligt instruktioner efter varje ingrediens.

600 g finhackade färska tomater

1 skivad färsk Serranochili eller jalapeño

1,5 dl hackad färsk koriander + hackad koriander att toppa med

1 röd lök skuren i större bitar

1 – 2 röda paprikor skuren i större bitar

1 orange eller gul paprika, skuren i större bitar

1 grön paprika, skuren i större bitar

600 g kycklingfilé skuren i munsbitar

1 hel vitlök, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet

2 msk skalad och finhackad ingefära + 0,75 dl ingefära skuren i strimlor (som tunna tändstickor)


3. Hetta upp oljan och stek kycklingen under ständig omrörning tills den är välstekt.

1,25 dl rapsolja eller Ghee

600 g kycklingfilé skuren i munsbitar


4. Dra kycklingen åt sidan och tillsätt finhackad vitlök och ingefära. Stek under omrörning under några minuter.

1 hel vitlök, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet

2 msk skalad och finhackad ingefära


5. Tillsätt kryddmixen och stek under omrörning i cirka en minut.

1 ½ tsk salt

2 tsk paprikapulver

1 ½ tsk nymald svartpeppar

1 tsk Kashmiri chili

1 tsk Pul biber

½ tsk mald spiskummin

½ tsk mald koriander

1 tsk kalonjifrö


6. Tillsätt de finhackade tomaterna och låt koka ihop på hög medelvärme under 20–30 minuter tills oljan separeras och tomatsåsen tjocknar och ”fastnar” på kycklingen. Rör om då och då.

600 g finhackade färska tomater


7. Tillsätt honung, Serranochili/jalapeño och hackad koriander. Rör om så att allt blandas

1 ½ msk honung

1 skivad färsk Serranochili

1 ½ dl hackad färsk koriander


8. Sänk värmen och efter ett par minuter, dra kyckling och sås åt sidan. Tillsätt röd lök och paprika. Blanda om och låt puttra i 3 – 4 minuter.

1 röd lök skuren i större bitar

1 – 2 röda paprikor skuren i större bitar

1 orange eller gul paprika, skuren i större bitar

1 grön paprika, skuren i större bitar


9. Toppa med ingefärsstrimlor och koriander.

0,75 dl ingefära skuren i strimlor (som tunna tändstickor)

Hackad koriander att toppa med


Servera med basmatiris.

 

Comments


bottom of page