En smakrik röra som har olika textur och är både krämig och crunchy på samma gång. Det finns många olika kycklingröror men vi gillar vår med curry allra bäst och den har också uppskattats av alla som provat den. Röran är fantastiskt att ha till hands eftersom den fungerar i många olika rätter. Prova att servera den i en pastasallad eller i en vanlig grönsallad, som röra till bakad potatis, som fyllning i en baguette, sandwich eller wrap, på varma mackor eller varför inte som fyllning i en varm eller kall smörgåstårta. Gör en stor sats för att ha till veckans matlådor eller på picknicken. Använd helst Hot Madras Curry men självklart går det att använda ”vanlig curry.” I så fall kan man behöva smaka av och addera mer curry och eventuellt mer pul biber för att få rätt stuns i smaken. Gör den gärna flera timmar i förväg och låt den stå i kylen så att smakerna hinner gifta sig. Smaklig spis!
Du behöver
3 vårlökar, finhackade
1 bananschalottenlök (ca 1 dl), finhackad
1 (3 dl) röd paprika, finhackad
2 selleristjälkar (ca 2 dl), finhackade
1 Granny Smith äpple, Rivet på den grova sidan av rivjärnet
1 ½ dl majonnäs
2 ½ dl crème fraiche
1 ½ msk Hot madras curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk lökpulver
1 tsk grillkrydda
1 tsk salt
Nymald svartpeppar
½ tsk Pul biber
1 tsk dijon senap
2 tsk honung
½ tsk balsamvinäger
1 msk citronsaft
450 g grillad kyckling, (ca 7 dl), skuret i små tärningar
Bakad potatis
1 bakpotatis/person, tvättade, torkade och pickade med en gaffel runtom
Till servering
Smör
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör så här
1. Om kycklingröran ska serveras som fyllning i bakad potatis och den ska tillagas i ugn så är det viktigt att strata med den. Dock tjänar röran på att stå till sig några timmar eller över natten om möjligt så att smakerna hinner gifta sig. Värm ugnen till 225 ˚ C och lägg potatisarna på ugnsgallret. Baka dem i ugnen tills de är mjuka, 45–70 min, beroende på storlek. I mikro bakas de på 12–15 minuter.
1 bakpotatis/person, Tvättade, torkade och pickade med en gaffel runtom
2. Förbered de ingredienser som ska hackas och rivas.
3 vårlökar, finhackade
1 bananschalottenlök (ca 1 dl), finhackad
1 (3 dl) röd paprika, finhackad
2 selleristjälkar (2 dl, 75 g), finhackade
1 Granny Smith äpple, finhackat
450 g grillat kycklingkött, (ca 7 dl), skuret i små tärningar
3. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål.
1 ½ dl majonnäs
2 ½ dl crème fraiche
4. Tillsätt kryddorna, senap, honung, balsamvinäger och citronsaft och blanda väl.
1 ½ msk Hot madras curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk lökpulver
1 tsk grillkrydda
1 tsk salt
Nymald svartpeppar
½ tsk Pul biber
1 tsk dijon senap
2 tsk honung
½ tsk balsamvinäger
1 msk citronsaft
5. Tillsätt de hackade grönsakerna
3 vårlökar, finhackade
1 bananschalottenlök (ca 1 dl), finhackad
1 (3 dl) röd paprika, finhackad
2 selleristjälkar (2 dl, 75 g), finhackade
1 Granny Smith äpple, finhackat
6. Tillsätt kycklingen och blanda väl
450 g grillat kycklingkött, (ca 7 dl), skuret i små tärningar
7. Gör ett kryss i den bakade potatisen och lägg i en klick smör som får smälta ner. Fyll potatisen med kycklingröra och ställ fram salt och peppar för dem som vill ha.
Smör
Kycklingröra
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Comments