top of page

Lasagnesoppa

Prova vår läckra Lasagnesoppa - en värmande och smakrik maträtt som kombinerar det bästa av två världar. Och det bästa av allt är att med Tastefusion.se: recept på Bolognese så har ni ännu en fantastisk rätt som utgår med den som bas. Gör man en stor sats och fryser in så har man snabbspår till ett flertal olika och fantastiska rätter, såsom: Köttfärspaj, Lasagne, Bolognese med pasta och Köttfärs- och potatisgratäng.


Lasagnesoppa
Lasagnesoppa
 

Du behöver

½ sats Bolognese av kalkonfärs (se recept nedan)

2 tärningar svampbuljong

5 dl pastavatten

2 dl vispgrädde

250 g lasagneplattor som ska förkokas (jag gillar att använda Lasagnetta Riccia)


Ostkräm:

100 g Philadelphiaost med vitlök och örter

125 g Mozzarella, riven

2 dl Parmesanost, finriven

Nymald svartpeppar

Flingsalt

½ tsk italiensk salladskrydda


Bolognese av kalkonfärs:

1 msk olivolja

1 msk smör

2 stora gula lökar (minst 500 g skalad vikt), skalade och hackade

8 stora klyftor vitlök, skalade och finhackade

1 kg kalkonfärs

0,75 dl HP-sås

1, 5 dl Heinz chilisås

2 msk Worcestershiresås

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 lagerblad

2 tsk grillkrydda

2–3 tsk salt

2 tsk turkisk rödpeppar (Pul biber)

En nypa peperoncino beroende på önskad hetta

1 msk oregano

Nymald svartpeppar

1, 5 msk honung

0,75 dl bladpersilja, finhackad (jag kör den i mixern tillsammans med lite olivolja)

 

Gör så här

Gör så här:

Börja med att göra Bolognese om du inte har färdig sås i kylen/frysen.


Bolognese:

1. Hetta upp grytan med olja och smör. Stek löken på hög värme under omrörning i ca 10–15 minuter tills vätskan kokat bort. Sänk till medelvärme och stek under omrörning tills den börjar bli glansig och genomskinlig, ca 20–30 minuter.

1 msk olivolja

1 msk smör

2 stora gula lökar (minst 500 g skalad vikt), skalade och hackade


2. Tillsätt vitlök, rör om och tillsätt därefter köttfärsen. Stek tills köttfärsen är genomstekt. Rör om då och då.

8 stora klyftor vitlök, skalade och finhackade

1 kg kalkonfärs


3. Tillsätt, HP-sås, chilisås, worcestershiresås, burktomater, tomatpuré och lagerblad. Låt puttra i ca 1 ½ timme utan lock (använd gärna stänkskydd).

0,75 dl HP-sås

1, 5 dl Heinz chilisås

2 msk Worcestershiresås

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 lagerblad


4. Tillsätt alla torra kryddor, rör om och låt puttra i 10 minuter.

2 tsk grillkrydda

2–3 tsk salt

2 tsk turkisk rödpeppar (Pul biber)

En nypa peperoncino beroende på önskad hetta

1 msk oregano

Nymald svartpeppar


5. Tillsätt honung och persilja, rör om och låt puttra ytterligare 10 minuter.

1, 5 msk honung

0,75 dl bladpersilja, finhackad (jag kör den i mixern tillsammans med lite olivolja)


6. Smaka av och justera smakerna med kryddor vid behov.


Tips 1: Tillsätt gärna finriven morot i valfri mängd strax innan steg 3.


Tips 2: Tillsätt riven eller finhackad parmesanskalk i steg 3. Parmesanskalken ger en rik, fyllig och djup smak med lite sälta till såsen. Släng inte parmesanskalkar utan riv eller finhacka dem och förvara dem i frysen tills de behövs.


Ostkräm:

7. Blanda ihop alla ingredienser till ostkrämen och ställ åt sidan.

100 g Philadelphiaost med vitlök och örter

125 g Mozzarella, riven

2 dl Parmesanost, finriven

Nymald svartpeppar

Flingsalt

½ tsk italiensk salladskrydda


Lasagnesoppa:

8. Förkoka pastan enligt instruktioner på förpackningen och dela den i lämpliga bitar och ställ åt sidan. Spar pastavattnet och ställ åt sidan.

5 dl pastavatten

250 g lasagneplattor som förkokas enligt instruktionerna på förpackningen (jag gillar att använda Lasagnetta Riccia)


9. Lägg bolognesen i en rymlig gryta och värm upp. Tillsätt pastavatten och buljong och koka upp. Låt det sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då.

½ sats Bolognese av kalkonfärs (se recept nedan)

2 tärningar svampbuljong

5 dl pastavatten


10. Tillsätt grädde och låt koka upp. Sjud i 5 minuter.

2 dl vispgrädde


11. Tillsätt den förkokta pastan och hetta upp. Låt sjuda tills den har perfekt konsistens.


12. Smaka av och reglera kryddningen. Servera soppan i skålar med en klick ostkräm och ett gott bröd till – gärna vitlöksbröd.

 


留言


bottom of page