top of page

Pasta Vongole

Under en semester på Sicilien åt min man och jag den absolut godaste Pasta Vongole vi någonsin ätit. Vi blev stamkunder på denna tämligen enkla restaurang under de två veckor vi vistades där på grund av denna rätt. Varje gång jag äter på en ny italiensk restaurang så provar jag deras Pasta Vongole men tyvärr blir jag ofta besviken. Det är en tämligen lättlagad rätt men jag har fått testa mig fram och justera receptet många gånger för att skapa ett recept som liknar det på Sicilien.


Pasta vongole med tomater




 

Du behöver

400 g Linguine

½ dl olivolja

5 bananschalottenlökar, finhackad

7 vitlöksklyftor, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet

1 röd spansk peppar, finhackad

12 smakrika körsbärstomater, tvättade

900 gram frysta vongole, tinade

3 dl torrt vitt vin

1 dl bladpersilja, finhackad

Havssalt

Nymald svartpeppar

1 burk (65 g avsilad vikt) vongole utan skal, avrunnen

½ - 1 dl grädde


Till servering

Hackad persilja

Nymald svartpeppar

Peperoncino eller färsk röd skivad chili

Finriven parmesa


 

Gör så här



Comments


bottom of page