Under en semester på Sicilien åt min man och jag den absolut godaste Pasta Vongole vi någonsin ätit. Vi blev stamkunder på denna tämligen enkla restaurang under de två veckor vi vistades där på grund av denna rätt. Varje gång jag äter på en ny italiensk restaurang så provar jag deras Pasta Vongole men tyvärr blir jag ofta besviken. Det är en tämligen lättlagad rätt men jag har fått testa mig fram och justera receptet många gånger för att skapa ett recept som liknar det på Sicilien.
Du behöver
400 g Linguine
½ dl olivolja
5 bananschalottenlökar, finhackad
7 vitlöksklyftor, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet
1 röd spansk peppar, finhackad
12 smakrika körsbärstomater, tvättade
900 gram frysta vongole, tinade
3 dl torrt vitt vin
1 dl bladpersilja, finhackad
Havssalt
Nymald svartpeppar
1 burk (65 g avsilad vikt) vongole utan skal, avrunnen
½ - 1 dl grädde
Till servering
Hackad persilja
Nymald svartpeppar
Peperoncino eller färsk röd skivad chili
Finriven parmesa
Comments