Portabello Carpaccio som serveras med tryffelmajjo, ruccola, riven parmesan & pinjenötter är en riktig smakexplosion, vill jag lova. En enkel rätt att laga men den är en riktig höjdare. En vän som vanligtvis inte äter svamp bjöds på denna och ville ha mer. Hans citat: "En vackert upplagd tapas väckte min nyfikenhet. En för mig ny tilltalande smak fanns där. Portabello carpaccion fick mig att öppna sinnet och våga prova nya rätter."
Du behöver
1 – 1 ½ stor färsk och fast Portabello svamp
2 nävar Rucolasallad
4 msk rostade pinjenötter
Flingsalt
Nymald svartpeppar
Saft av ½ citron
Färsk och vällagrad parmesanost på bit
Kvalitativ olivolja
½ citron delad i 4 klyftor
Tryffelmajonnäs
1 ½ dl Hellmans majonnäs
1 ½ msk tryffelpasta alternativt lite färsk hackad tryffel.
1 ½ msk Tryffelolja
¾ tsk tryffelsalt
Nymald svartpeppar
¾ tsk honung
Comments