top of page

Räkor i kokossås

Stora räkor i en tjock, krämig kokossås – mums! Rätten går snabbt att laga och få ingredienser krävs. Det är perfekt middagsmat för både vardags- och helgkvällar.


räkor i kokosås toppad med persilja
 

Du behöver

4 msk rapsolja

500 g råa stora räkor (skalad vikt utan huvuden), skalade, rensade och sköljda

Salt

Nymald svartpeppar

2 dl schalottenlök, finhackad

8 klyftor vitlök, finhackad eller riven

5 dl tjock kokosmjölk

2 msk Sambal Oelek, eller efter smak

1 ½ msk japansk sojasås

1 ½ msk fisksås

1 ½ tsk honung

Färsk koriander, finhackad

 

Gör så här

1. Salta och peppra räkorna. Hetta upp en stor stekpanna med rapsolja och stek räkorna ca 1 minut/sida. De behöver inte vara genomstekta men ska ha fått en rosa färg. Lägg dem i en skål och ställ åt sidan.

500 g råa stora räkor (skalad vikt utan huvuden), skalade, rensade och sköljda

4 msk rapsolja

Salt

Nymald svartpeppar


2. Tillsätt schalottenlök och vitlök och stek dem på medelvärme under omrörning i samma olja som räkorna tills de mjuknat, ca 5 min.

2 dl schalottenlök, finhackad

8 klyftor vitlök, finhackad eller riven


3. Tillsätt lite kokosmjölk åt gången. Innan varje påfyllning ska såsen ha hunnit tjockna.

5 dl tjock kokosmjölk


4. Tillsätt sambal oelek, soja, fisksås och honung. Koka ihop.

2 msk Sambal Oelek, eller efter smak

1 ½ msk japansk sojasås

1 ½ msk fisksås

1 ½ tsk honung


5. Lägg i räkorna och låt dem koka med en minut eller två så att de hinner bli varma. Säkerställ att de inte blir överkokta. Strö över hackad färsk koriander och servera med ris och en grönsak.

500 g tillagade stora räkor

Färsk koriander, finhackad

 

Комментарии


bottom of page