top of page

Räksallad med jalapeño och koriander majonnäs

En smakrik och god räksallad med jalapeño och koriander majonnäs som passar bra att äta som den är, som en del av en buffé eller som tillbehör på tacobordet. Det är perfekt sommarmat och rester kan ätas i matlådan nästa dag.


Räksallad med jalapeño och koriander majonnäs
 

Du behöver

250 g skalade kokta små räkor

100 g röd lök, finhackad

50 g rädisor, finhackade

100 g morot, skalad och skuren i små tärningar

2 selleristjälkar, finhackade

150 g röd paprika, finhackad

3 hårdkokta ägg, finhackade

½ dl finhackad koriander

1 jalapeño eller serrano chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)

Salt


Jalapeño och koriander majonnäs

2 ½ dl hemslagen eller Hellmans majonnäs

1 jalapeño, urkärnad och finhackad

2 vitlöksklyftor, finrivna

2 msk schalottenlök, finhackad

3 dl hackad koriander

1 näve färsk spenat

½ tsk spiskummin

½ tsk salt

3 msk färskpressad lime juice

2 tsk honung

 

Gör så här

Börja med att göra Jalapeño och koriander majonnäs


1. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det har blivit en slät sås. Låt såsen stå kallt, gärna i några timmar så att smakerna gifter sig.

2 ½ dl hemslagen eller Hellmans majonnäs

1 jalapeño, urkärnad och finhackad

2 vitlöksklyftor, finrivna

2 msk schalottenlök, finhackad

3 dl hackad koriander

1 näve färsk spenat

½ tsk spiskummin

½ tsk salt

3 msk färskpressad lime juice

2 tsk honung


Salladen

2. Lägg räkorna i en stor skål och blanda med övriga ingredienser.

250 g skalade små räkor

100 g röd lök, finhackad

50 g rädisor, finhackade

100 g morot, skalad och skuren i små tärningar

2 selleristjälkar, finhackade

150 g röd paprika, finhackad

3 hårdkokta ägg, finhackade

½ dl finhackad koriander

1 jalapeño eller serrano chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)


3. Tillsätt 1 ½ dl (eller mer) jalapeño och korianderdressing och blanda väl. Smaka av med salt. Låt gärna stå kallt i någon timme så att smakerna gifter sig.

Salt

 



Komentáře


bottom of page