En smakrik och god räksallad med jalapeño och koriander majonnäs som passar bra att äta som den är, som en del av en buffé eller som tillbehör på tacobordet. Det är perfekt sommarmat och rester kan ätas i matlådan nästa dag.
Du behöver
250 g skalade kokta små räkor
100 g röd lök, finhackad
50 g rädisor, finhackade
100 g morot, skalad och skuren i små tärningar
2 selleristjälkar, finhackade
150 g röd paprika, finhackad
3 hårdkokta ägg, finhackade
½ dl finhackad koriander
1 jalapeño eller serrano chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)
Salt
Jalapeño och koriander majonnäs
2 ½ dl hemslagen eller Hellmans majonnäs
1 jalapeño, urkärnad och finhackad
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk schalottenlök, finhackad
3 dl hackad koriander
1 näve färsk spenat
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
3 msk färskpressad lime juice
2 tsk honung
Gör så här
Börja med att göra Jalapeño och koriander majonnäs
1. Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det har blivit en slät sås. Låt såsen stå kallt, gärna i några timmar så att smakerna gifter sig.
2 ½ dl hemslagen eller Hellmans majonnäs
1 jalapeño, urkärnad och finhackad
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk schalottenlök, finhackad
3 dl hackad koriander
1 näve färsk spenat
½ tsk spiskummin
½ tsk salt
3 msk färskpressad lime juice
2 tsk honung
Salladen
2. Lägg räkorna i en stor skål och blanda med övriga ingredienser.
250 g skalade små räkor
100 g röd lök, finhackad
50 g rädisor, finhackade
100 g morot, skalad och skuren i små tärningar
2 selleristjälkar, finhackade
150 g röd paprika, finhackad
3 hårdkokta ägg, finhackade
½ dl finhackad koriander
1 jalapeño eller serrano chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas)
3. Tillsätt 1 ½ dl (eller mer) jalapeño och korianderdressing och blanda väl. Smaka av med salt. Låt gärna stå kallt i någon timme så att smakerna gifter sig.
Salt
Komentáře