top of page

Röda pestosnurror

Pestosnurror är oemotståndliga – här i en version med röd pesto. Dessa läckra snurror kombinerar den rika och robusta smaken av röd pesto med frasig smördeg. Ett perfekt tilltugg till fördrinken, som en tapas eller som en del på en italiensk charbricka.


Pestosnurror gjorda på rödpesto toppad med färsk basilika




 

Du behöver

1–1 ½ dl röd pesto

1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta

1 ägg, uppvispat

75 g parmesan på bit, finriven

Nymald svartpeppar


Röd pesto

200 g soltorkade tomater i olja

1,2 dl färsk basilika

0,8 dl färsk persilja

4 klyftor vitlök

1 msk avrunnen kapris

4 msk rostade pinjenötter

2 msk rödvinsvinäger

1 msk balsamvinäger

1,2 dl extra virgin olivolja

4 msk riven parmesan

Flingsalt

Svartpeppar

Olivolja som täcker ytan på peston i burken


 

Gör så här



Comments


bottom of page