Pestosnurror är oemotståndliga – här i en version med röd pesto. Dessa läckra snurror kombinerar den rika och robusta smaken av röd pesto med frasig smördeg. Ett perfekt tilltugg till fördrinken, som en tapas eller som en del på en italiensk charbricka.
Du behöver
1–1 ½ dl röd pesto
1 färdigkavlad, rektangulär smördegsplatta
1 ägg, uppvispat
75 g parmesan på bit, finriven
Nymald svartpeppar
Röd pesto
200 g soltorkade tomater i olja
1,2 dl färsk basilika
0,8 dl färsk persilja
4 klyftor vitlök
1 msk avrunnen kapris
4 msk rostade pinjenötter
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1,2 dl extra virgin olivolja
4 msk riven parmesan
Flingsalt
Svartpeppar
Olivolja som täcker ytan på peston i burken
Comments