top of page

Skagenröra med chili

Skagenröra eller toast Skagen är en av de vanligaste förrätterna i Sverige, skapad av den kända svenska kocken Tore Wretman på 1950-talet. I Wretmans recept är det bara räkor, majonnäs och enligt vissa återgivningar dill. Vår version innehåller de klassiska smakerna kombinerat med nya och spännande smaker som ger en tvist med lite sting. Denna version av Skagen har av en foodie med speciell fäbless för Skagenröra utnämnts som den godaste han ätit. Skagen kan serveras på många olika sätt. Se längst ner i receptet.


Skagenröra toppad med citron serverat på bröd med en dillkvist




 

Du behöver

240 g kokta räkor av god kvalitet, skalad vikt

½ röd lök, finhackad och lagd i iskallt vatten

½ - 1 finhackad röd chili

2 tsk finhackad dill

Rivet skal av ½ citron, tvättad

1 tsk citronsaft

3/4 dl Hellmans eller hemslagen majonnäs

½ dl crème fraiche

2 tsk dijonsenap

½ tsk honung

Nymald svartpeppar

Eventuellt en nypa flingsalt


Dekoration

Löjrom eller valfri rom

Dillvippor

Små klyftor eller skivor av citron


Förslag på tillbehör för servering

Vitt skivat och smörstekt bröd

Hemgjorda eller köpta krustader

Friterade Gyozablad

Smörstekta rundlar av kavring

Vetetortillas eller tunnbröd

Rucola

Hemgjorda eller köpta tunnbrödskex


 

Gör så här






Comments


bottom of page