Kinesisk Sichuan smashad gurksallad
Om du är sugen på något fräscht, krispigt och smakrikt är detta en sallad för dig. Det bästa är att den är superenkel att göra. Allt du behöver är gurka, lite kryddor och några minuter till förfogande.
Du behöver
1 ½ gurka
4 tsk vitlök, finriven
Dressing
2 tsk strösocker
Salt
1 msk rostad sesamolja
1 msk thin sojasås
1 ½ tsk Chinkiangvinäger (svart vinäger)
2 tsk chiliolja
1 knivsudd MSG (MSG är en smakförstärkare och finns på asiatiska butiker - kan uteslutas men rekommenderas)
2 tsk rostade sesamfrö
Gör så här
1. Tvätta gurkan och skär bort ändarna. Skala så att gurkan blir randig. Lägg gurkorna på en stor skärbräda och dela gurkorna längsgående på hälften. Lägg gurkorna med skinnsidan upp och smasha dem med knivskaftet. Skär sedan upp gurkorna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
1 ½ gurka
2. Rör ner vitlöken i gurkan.
4 tsk vitlök, finriven
3. Blanda alla ingredienser till dressingen i en separat skål. Häll dressingen över gurkan och blanda väl.
2 tsk strösocker
Salt
1 msk rostad sesamolja
1 msk thin sojasås
1 ½ tsk Chinkiangvinäger (svart vinäger)
2 tsk chiliolja
1 knivsudd MSG (MSG är en smakförstärkare och finns på asiatiska butiker - kan uteslutas men rekommenderas)
4. Strö över rostade sesamfrö och servera.
2 tsk rostade sesamfrö
Comments