Sparris med kalkonpastrami och parmesansås
- tastefusion
- 3 apr. 2024
- 1 min läsning
Detta är en enkel och härlig förrätt som är som allra godast när sparrisen är i säsong. Tidigare brukade jag köpa skivor av rökt kalkonlår från Ingelsta kalkon men efter att de stängt sina butiker i Stockholm får jag inte tag i det längre, så jag använder kalkonpastrami i stället. Såsen är väldigt god och passar till mycket annat.

Du behöver
Olivolja att steka i
1 knippe sparris, sköljd, torkad och den nedre delen av stjälken bortbruten
1/2 skiva kalkonpastrami/sparrisstjälk
1–2 klyftor vitlök, finhackad eller riven
½ tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
Crème de balsamico
Parmesansås
3 dl (55 g) eller mer finriven parmesan
2 dl gräddfil
1 dl hemgjord majonnäs eller Hellmans majonnäs
1 tsk högkvalitativ balsamvinäger
¼ tsk honung
½ tsk Flingsalt
Nymald svartpeppar efter smak
Comments