top of page

Sparris med kalkonpastrami och parmesansås

Detta är en enkel och härlig förrätt som är som allra godast när sparrisen är i säsong. Tidigare brukade jag köpa skivor av rökt kalkonlår från Ingelsta kalkon men efter att de stängt sina butiker i Stockholm får jag inte tag i det längre, så jag använder kalkonpastrami i stället. Såsen är väldigt god och passar till mycket annat.


Pasta vongole med tomater




 

Du behöver

Olivolja att steka i

1 knippe sparris, sköljd, torkad och den nedre delen av stjälken bortbruten

1/2 skiva kalkonpastrami/sparrisstjälk

1–2 klyftor vitlök, finhackad eller riven

½ tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

Crème de balsamico


Parmesansås

3 dl (55 g) eller mer finriven parmesan

2 dl gräddfil

1 dl hemgjord majonnäs eller Hellmans majonnäs

1 tsk högkvalitativ balsamvinäger

¼ tsk honung

½ tsk Flingsalt

Nymald svartpeppar efter smak


 

Gör så här



Comments


bottom of page