Stekt lax med tagliatelle och korianderpesto är en smakrik måltid med en perfekt stekt lax och silkeslen tagliatelle toppad med en underbart god korianderpesto. Det är inte bara en fröjd för ögat utan också en symfoni av smaker. Det är en perfekt rätt för alla som uppskattar enkla ingredienser med extraordinär smak.
Du behöver
4 laxfiléer à 120–150 g från mittenbit med skinnet kvar
Rapsolja
Flingsalt
Nymald svartpeppar
400 g okokt Tagliatelle, gärna i olika färger
½ msk salt/liter vatten
Korianderpesto
3 dl (ca 100 g) blad och stjälkar av färsk koriander, hackad
3 msk pinjenötter
2 vitlöksklyftor, finrivna
3 dl färsk parmesanost på bit, finriven
1 dl rapsolja eller annan neutral olja (ej olivolja)
½ tsk honung
½ tsk flingsalt
Nymald svartpeppar
Gör så här
Tips 1: Om man har köpt koriander med rötter så kan man skära av rötterna och frysa in dem. De används ofta i Thaimatlagning.
Tips 2: Korianderpesto går utmärkt att frysa så gör en stor sats på en och samma gång.
Tips 3: Tillsätt salt i pastavattnet först när det kokar. Saltet gör annars att vattnet kokar upp långsammare.
Comments