top of page

Stekt lax med tagliatelle och korianderpesto

Stekt lax med tagliatelle och korianderpesto är en smakrik måltid med en perfekt stekt lax och silkeslen tagliatelle toppad med en underbart god korianderpesto. Det är inte bara en fröjd för ögat utan också en symfoni av smaker. Det är en perfekt rätt för alla som uppskattar enkla ingredienser med extraordinär smak.


Stekt lax med tagliatelle och korianderpesto




 

Du behöver

4 laxfiléer à 120–150 g från mittenbit med skinnet kvar

Rapsolja

Flingsalt

Nymald svartpeppar

400 g okokt Tagliatelle, gärna i olika färger

½ msk salt/liter vatten


Korianderpesto

3 dl (ca 100 g) blad och stjälkar av färsk koriander, hackad

3 msk pinjenötter

2 vitlöksklyftor, finrivna

3 dl färsk parmesanost på bit, finriven

1 dl rapsolja eller annan neutral olja (ej olivolja)

½ tsk honung

½ tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

 

Gör så här

Tips 1: Om man har köpt koriander med rötter så kan man skära av rötterna och frysa in dem. De används ofta i Thaimatlagning.

Tips 2: Korianderpesto går utmärkt att frysa så gör en stor sats på en och samma gång.

Tips 3: Tillsätt salt i pastavattnet först när det kokar. Saltet gör annars att vattnet kokar upp långsammare.

Comments


bottom of page