En krämig pasta som kombinerar den jordiga, rika smaken av svamp med den exklusiva aromen av tryffel. Det är en måltid som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också ger en känsla av lyxig elegans. En perfekt rätt för en romantisk middag eller när du vill bjuda dina gäster på något riktigt gott.
Du behöver
400 g Rigatoni
4 (ca 120 g) bananschalottenlökar, finhackade
olivolja
6 klyftor vitlök, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet
1 röd chili, hackad
1 ½ dl torrt vitt vin
2 tärningar svampbuljong
1 lagerblad
300 g blandad färsk svamp, skivad eller grovt hackad
3 msk smör
2 dl torkad svamp, finmald
1 dl persilja, finhackad
1 tsk tryffelsalt
½ tsk Pul biber
Nymald svartpeppar
4 dl grädde
½ tsk honung
2 dl parmesanost från bit, finriven
1 ½ -2 ½ dl pastavatten
1–2 msk tryffelolja
Till servering
Finriven parmesan
Finhackad persilja
Comments