top of page

Tryffel- och kantarellpasta

En krämig pasta som kombinerar den jordiga, rika smaken av svamp med den exklusiva aromen av tryffel. Det är en måltid som inte bara tillfredsställer smaklökarna utan också ger en känsla av lyxig elegans. En perfekt rätt för en romantisk middag eller när du vill bjuda dina gäster på något riktigt gott.


Svamp- och tryffelpasta toppad med persilja




 

Du behöver

400 g Rigatoni

4 (ca 120 g) bananschalottenlökar, finhackade

olivolja

6 klyftor vitlök, finhackad eller riven på den grova sidan av rivjärnet

1 röd chili, hackad

1 ½ dl torrt vitt vin

2 tärningar svampbuljong

1 lagerblad

300 g blandad färsk svamp, skivad eller grovt hackad

3 msk smör

2 dl torkad svamp, finmald

1 dl persilja, finhackad

1 tsk tryffelsalt

½ tsk Pul biber

Nymald svartpeppar

4 dl grädde

½ tsk honung

2 dl parmesanost från bit, finriven

1 ½ -2 ½ dl pastavatten

1–2 msk tryffelolja


Till servering

Finriven parmesan

Finhackad persilja

 

Gör så här



コメント


bottom of page