top of page

Svamptoast med tryffel

Svamptoast med tryffel är en riktig delikatess. Perfekt när du längtar efter något extra gott, eller vill  bjuda tryffelälskande gäster på något lyxigt. Svamptoast med himmelsk tryffelsmak är svår att motstå. Perfekt för de tillfällen när du längtar efter något extra lyxigt, men passar även perfekt för en imponerande lunch eller som förrätt.


Kantarelltoast toppad med parmesan och persilja
 

Du behöver

300 g kantareller, putsade och skurna i bitar

2 msk smör

2 klyftor vitlök, finriven

2 dl torkad svamp (till exempel svart trumpetsvamp och trattkantareller), finmald

2 tärningar svampbuljong

3 dl vispgrädde

1 tsk tryffelsalt

Nymald svartpeppar

½ tsk Pul biber

½ tsk honung

1 msk tryffelolja

4 skivor Levain

Smör

1 klyfta vitlök, skalad och delad på mitten

Ruccola

Hyvlade flagor av parmesan (kan uteslutas)

 

Gör så här

1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt kantarellerna. Stek på hög värme utan matfett och under omrörning tills all vätska kokat bort.

300 g kantareller, putsade och skurna i bitar

2. Tillsätt smör och stek på hög medelvärme under omrörning under ca 10 minuter.

2 msk smör


3. Tillsätt vitlök och torkad svamp. Blanda väl.

2 klyftor vitlök, finriven

2 dl torkad svamp (till exempel svart trumpetsvamp och trattkantareller), finmald


4. Smula ner buljongtärningarna, tryffelsalt, Pul biber, honung och nymald svartpeppar. Blanda väl.

2 tärningar svampbuljong

1 tsk tryffelsalt

Nymald svartpeppar

½ tsk Pul biber

½ tsk honung


5. Tillsätt 1 dl grädde åt gången och låt den koka in och tjockna.

3 dl vispgrädde


6. Dra bort från värmen och avsluta med att tillsätta tryffelolja. Blanda väl.

1 msk tryffelolja


7. Hetta upp en stor stekpanna och lägg i smöret. Stek skivorna med Levain på båda sidor tills de är gyllenbruna. Gnid ena sidan med snittytan på den delade vitlöksklyftan.

Smör

4 skivor Levain

1 klyfta vitlök, skalad och delad på mitten


8. Lägg en handfull ruccolablad på individuella tallrikar. Lägg på en skiva Levain och täck brödet med svampsåsen. Hyvla eventuellt över lite parmesan.

Ruccola

Hyvlade flagor av parmesan (kan uteslutas)

 

Comentarios


bottom of page