top of page

Sötsura vitlök och chiliräkor

Den här rätten är en kombination av sött, surt, och kryddigt som tillsammans skapar en smakexplosion i munnen. Med räkor som huvudingrediens får du en maträtt som inte bara är otroligt smakrik, men också snabb och enkel att slänga ihop. Du kan anpassa kryddnivån helt efter egen smak, så att den passar alla i familjen.


Sötsura räkor med chili och vitlök med minimajs och vårlök
 

Du behöver

500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade

200 g minimajs, halverad på längden

Rapsolja

Nymald svartpeppar

Salt

2 tsk ingefära, finriven

2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade

2 msk vitlök, finriven

4 tsk black bean paste

1 ¼ dl ketchup

2 msk äppelcider vinäger

4 tsk brunt muscovadosocker

1 msk misopasta

Vårlök, skuren i tunna skivor

 

Gör så här

1. Skölj räkorna och lägg dem på ett hushållspapper. Lägg dubbla lager hushållspapper över och tryck till för att få bort all fukt. Peppra räkorna.

500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade

Nymald svartpeppar


2. Förbered alla ingredienser som ska hackas, rivas och delas.

200 g minimajs, halverad på längden

2 tsk ingefära, finriven

2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade

2 msk vitlök, finriven

Vårlök, skuren i tunna ringar


3. Hetta upp olja i en panna och stek räkorna på båda sidor tills de ändrar färg. Ta ur dem ur pannan och ställ åt sidan. Salta räkorna.

Rapsolja

500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade

Salt


4. Stek minimajsen i 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Lägg på fatet med räkor.

200 g minimajs, halverad på längden

Nymald svartpeppar

Salt


5. Tillsätt ingefära, chili, vitlök och black bean paste. Stek under omrörning i 30 sekunder.

2 tsk ingefära, finriven

2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade

2 msk vitlök, finriven

4 tsk black bean paste


6. Tillsätt ketchup, vinäger, socker och misopasta och stek under omrörning i 2 minuter.

1 ¼ dl ketchup

2 msk äppelcider vinäger

4 tsk brunt muscovadosocker

1 msk misopasta


7. Tillsätt räkorna och minimajsen och stek under omrörning i ytterligare en minut.

500 g stora stekta räkor

200 g stekt minimajs


8 Lägg upp rätten i en skål och strö över vårlök. Servera med ris.

Vårlök, skuren i tunna ringar

 

Comments


bottom of page