Den här rätten är en kombination av sött, surt, och kryddigt som tillsammans skapar en smakexplosion i munnen. Med räkor som huvudingrediens får du en maträtt som inte bara är otroligt smakrik, men också snabb och enkel att slänga ihop. Du kan anpassa kryddnivån helt efter egen smak, så att den passar alla i familjen.
Du behöver
500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade
200 g minimajs, halverad på längden
Rapsolja
Nymald svartpeppar
Salt
2 tsk ingefära, finriven
2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade
2 msk vitlök, finriven
4 tsk black bean paste
1 ¼ dl ketchup
2 msk äppelcider vinäger
4 tsk brunt muscovadosocker
1 msk misopasta
Vårlök, skuren i tunna skivor
Gör så här
1. Skölj räkorna och lägg dem på ett hushållspapper. Lägg dubbla lager hushållspapper över och tryck till för att få bort all fukt. Peppra räkorna.
500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade
Nymald svartpeppar
2. Förbered alla ingredienser som ska hackas, rivas och delas.
200 g minimajs, halverad på längden
2 tsk ingefära, finriven
2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade
2 msk vitlök, finriven
Vårlök, skuren i tunna ringar
3. Hetta upp olja i en panna och stek räkorna på båda sidor tills de ändrar färg. Ta ur dem ur pannan och ställ åt sidan. Salta räkorna.
Rapsolja
500 g stora råa räkor utan huvuden, skalade och rensade
Salt
4. Stek minimajsen i 2 minuter under omrörning. Salta och peppra. Lägg på fatet med räkor.
200 g minimajs, halverad på längden
Nymald svartpeppar
Salt
5. Tillsätt ingefära, chili, vitlök och black bean paste. Stek under omrörning i 30 sekunder.
2 tsk ingefära, finriven
2 tsk Thai Birds Eye chili, finhackade
2 msk vitlök, finriven
4 tsk black bean paste
6. Tillsätt ketchup, vinäger, socker och misopasta och stek under omrörning i 2 minuter.
1 ¼ dl ketchup
2 msk äppelcider vinäger
4 tsk brunt muscovadosocker
1 msk misopasta
7. Tillsätt räkorna och minimajsen och stek under omrörning i ytterligare en minut.
500 g stora stekta räkor
200 g stekt minimajs
8 Lägg upp rätten i en skål och strö över vårlök. Servera med ris.
Vårlök, skuren i tunna ringar
Comments