Denna klassiker bland thailändska rätter är väldigt populär och är i grund och botten wokad kyckling och cashewnötter. Ostronsås, sojasås, fisksås och en hint av Golden Mountain sås bidrar med umamismak och thaichilipastan med hetta och ytterligare djup. Det är en väldigt snabblagad rätt så den passar att laga alla veckans dagar.
Du behöver
600 g kycklingfilé, skuren i munsbitar, ca 1 ½ cm tjocka bitar
1 msk sojasås
1 ½ msk vatten
2 dl maizena
Olja att fritera i
Havssalt
3 dl + ½ dl osaltade, rostade eller råa cashewnötter
4 msk rapsolja
1 liten gul lök (ca 150 g), skuren i grova bitar
1 schalottenlök (ca 50 g), skuren i skivor
3 dl grön paprika, skuren i 2 ½ cm bitar
3 dl orange eller gul paprika, skuren i 2 ½ cm stora bitar
3 dl röd, skuren i 2 ½ cm stora bitar
10 torkade chilifrukter, delade i grova bitar
6 klyftor vitlök, finhackade eller rivna på den grova sidan av rivjärnet
4 vårlökar, halverade på längden och skurna i 2 cm bitar
Sås
3 msk vatten
1 tsk maizena
2 msk ostronsås
2 msk sojasås
1 msk Golden mountain sås
1 msk fisksås
1 msk socker
¼ tsk MSG
3 msk thai chilipasta
1 msk rostad sesamolja
Comments