top of page

Vichyssoise med färsk sparris

Len Vichyssoise med ett tillskott av färsk sparris är en lyxig tolkning av den klassiska franska potatis- och purjolökssoppan. Den delikata smaken av färsk sparris adderar till helheten tillsammans med krispiga parmesanchips, färska räkor och hemgjord örtolja som tillför härlig färg och smak. Soppan är perfekt som en elegant förrätt eller en lätt huvudrätt. Den kan serveras varm eller kyld.



Vichyssoise med sparris toppad med räkor och rom samt krutonger




 

Du behöver

25 g smör

6 dl purjolök (den ljusa delen), tvättad och tunt skivad

2 msk finhackad schalottenlök

1 ½ msk äppelcidervinäger

3 dl fast potatis (till exempel gourmetpotatis), skalad och skuren i små tärningar

2 tärningar grönsaksbuljong

5 dl vatten

½ tsk havssalt

½ tsk nymald svartpeppar

1 tsk timjan

½ tsk pul biber

1 krm muskotnöt

500 g sparris, tvättad. Bryt bort och kassera träig nedre del och skär sparrisen i 2 cm stora bitar. Reservera några sparristoppar för dekoration

3–4 dl grädde


Topping

½ dl syrad grädde

Örtolja

Hackad gräslök

Skalade räkor

Svart eller röd tångkaviar

Friterade tunna skivor av purjolök

Stekta sparristoppar

Parmesanchips


 

Gör så här



コメント


bottom of page