Utforska en kreativ twist på den klassiska franska potatis och purjolökssoppan med vårt recept på vichyssoise med gröna ärtor. Det är en uppfriskande och elegant rätt som kombinerar den traditionella krämigheten med söta, gröna ärtor. Den här versionen av Vichyssoise toppas med färska räkor, en klick syrad grädde, hemgjord örtolja och en avslutande touch av antingen svart eller röd tångkaviar.
Du behöver
30 g smör
7 ½ dl (250 g) purjolök, tvättad och tunt skivad
½ dl (25 g) finhackad schalottenlök
1 ½ dl (70 g) finhackad gul lök
3 klyftor vitlök, skalade och rivna
5 dl (250 g skalad vikt) fast potatis (till exempel gourmetpotatis), skalad och skuren i små tärningar
1 ½ tärning grönsaksbuljong
4 dl vatten
1 tsk havssalt
½ tsk nymald svartpeppar
1 tsk timjan
½ - 1 tsk Pul biber
1 krm muskot
6 dl tinade gröna ärtor
3–4 dl grädde
Topping
½ dl syrad grädde eller crème fraiche
Örtolja
Dill
Skalade räkor
Svart eller röd tångkaviar eller annan rom
Comentários