top of page

Vichyssoise med gröna ärtor

Utforska en kreativ twist på den klassiska franska potatis och purjolökssoppan med vårt recept på vichyssoise med gröna ärtor. Det är en uppfriskande och elegant rätt som kombinerar den traditionella krämigheten med söta, gröna ärtor. Den här versionen av Vichyssoise toppas med färska räkor, en klick syrad grädde, hemgjord örtolja och en avslutande touch av antingen svart eller röd tångkaviar.


Vichyssoise med gröna ärtor, räkor och rom




 

Du behöver

30 g smör

7 ½ dl (250 g) purjolök, tvättad och tunt skivad

½ dl (25 g) finhackad schalottenlök

1 ½ dl (70 g) finhackad gul lök

3 klyftor vitlök, skalade och rivna

5 dl (250 g skalad vikt) fast potatis (till exempel gourmetpotatis), skalad och skuren i små tärningar

1 ½ tärning grönsaksbuljong

4 dl vatten

1 tsk havssalt

½ tsk nymald svartpeppar

1 tsk timjan

½ - 1 tsk Pul biber

1 krm muskot

6 dl tinade gröna ärtor

3–4 dl grädde


Topping

½ dl syrad grädde eller crème fraiche

Örtolja

Dill

Skalade räkor

Svart eller röd tångkaviar eller annan rom


 

Gör så här



Comments


bottom of page