top of page

Vietnamesiska vårrullar med räkor eller tonfisk

Vietnamesiska vårrullar är en läcker och fräsch rätt som man enkelt kan förbereda. Vårrullarna görs med blötlagda rispapper som fylls med en kombination av smakrika ingredienser med olika textur såsom krispiga grönsaker och örter samt antingen saftiga räkor eller smakrik tonfisk insvept i tunna rispapper. Vårrullarna är idealiska som en lätt lunch, en förrätt eller som en tapas. Vårrullarna dippas i en aromatisk sås (Jenny Waldens recept på dippsås).  


Pasta vongole med tomater




 

Du behöver

Räk- eller tonfiskröra

120 g skalade räkor eller 1 burk tonfisk (120g avrunnen vikt)

2 msk finhackad gul lök

1 tsk oliv- eller rapsolja

1 msk ostronsås

2 msk Hellmans majonnäs

½ tsk rostad sesamolja

Svartpeppar

½ msk sojasås eller efter smak


40 g glasnudlar (eller jasminris)

1 – 2 msk Sweet chilisås

1 ½ normalstor strimlad morot

½ strimlad gurka

2,5 dl groddar, valfri sort

Isbergssallad, strimlad

½ tomat urkärnad och strimlad

1 avokado, skuren i tunna skivor

15 Thai basilikablad

15 myntablad.

15 korianderblad

4–5 blad rispapper (ca 21–22 cm i diameter)


Dippsås

2 dl ljus sirap

½ – ¾ dl färskpressad limejuice

2 ½ msk fisksås

1 ½ msk fint riven färsk ingefära

1 stor solovitlök, fint riven

1 – 3 msk finhackad röd chili (mängd beroende på smak och styrka)

¾ dl hackad koriander


 

Gör så här



Comments


bottom of page