top of page

Världens godaste honungs- och balsamvinägrette

Jag ljuger inte när jag säger att detta är världens godaste honungs- och balsamvinägrett. Jag gör andra dressingar ibland men familj och vänner vill alltid att jag ska göra denna i stället. Den är dessutom så enkel att göra. Ibland när vi ska bort på middag och jag frågar vad vi kan ta med så efterfrågas denna vinägrett. Den är så smakrik och god – testa att göra den. Den passar till alla typer av sallader. Jag brukar oftast dubblera satsen för det är en strykande åtgång.


ungsbakad röding med asiatisk touch
 

Du behöver

3 msk balsamvinäger av god kvalitet

1 msk flytande honung

1 stor vitlöksklyfta, finriven

1 ½ dl olivolja

1 ½ tsk torkad oregano

Havssalt

Nymald svartpeppar

 

Gör så här

1. Häll honung och balsamvinäger i en skål. Rör tills honungen löst upp sig. Tillsätt då vitlök.

3 msk balsamvinäger av god kvalitet

1 msk flytande honung

1 stor vitlöksklyfta, finriven


2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig omrörning.

1 ½ dl olivolja


3. Smaksätt med kryddorna och smaka av.

1 ½ tsk torkad oregano

Havssalt

Nymald svartpeppar

 



Comments


bottom of page