top of page

Ärtmajonäs

Denna fräscha och smakrika sås kombinerar sötma från gröna ärtor med krämighet från majonnäs, och den lyfter fram det bästa i dina fiskrätter. Oavsett om du serverar klassiska fiskpinnar, panerad rödspätta eller en hemgjord fiskburgare, kommer ärtmajonnäsen att addera en ny dimension av både smak och textur till dina rätter.


Ärtmajonäs
 

Du behöver

1 msk smör

20 g schalottenlök, finhackad

2 vitlöksklyftor, rivna

1 dl grädde 2 dl gröna ärter, tinade 1 dl majonnäs, Hellmans eller hemslagen ½ tsk grillkrydda

½ tsk pul biber

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

1 tsk dijonsenap

½ - 1 tsk citronskal, finrivet

 

Gör så här

1. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i lök. Stek på hög värme under omrörning tills den slutat vätska sig, ca 10 minuter, och sänk därefter värmen till låg. Säkerställ att löken inte tar färg utan smälter snarare än bryns. Rör om då1. Fräs vitlök och schalottenlök i smör en kort stund utan att den tar färg.

1 msk smör

2 vitlöksklyftor, rivna

20 g schalottenlök, finhackad

2. Höj värmen och tillsätt grädde och ärtor och låt sjuda i 5 minuter.

1 dl grädde 2 dl gröna ärter, tinade


3. Mixa ärtor och grädde till en slät puré. Låt svalna och blanda purén med majonnäs.

1 dl majonnäs, Hellmans eller hemslagen


4. Smaka av med grillkrydda, pul biber, flingsalt, nymald svartpeppar, dijonsenap och finrivet citronskal.

½ tsk grillkrydda

½ tsk pul biber

1 tsk flingsalt

Nymald svartpeppar

1 tsk dijonsenap

½ - 1 tsk citronskal, finrivet

 


コメント


bottom of page